Een Travellerspoint blog

België

Terug naar huis...

overcast 3 °C
Bekijk The Philippines, part III op Yvekes's reiskaart.

Hey,

Ondertussen zijn we al terug thuis (én aan het werk, zo snel gaat het...), maar de laatste dagen van onze vakantie hebben we toch nog 'nuttig' doorgebracht.

Nadat we vanuit Bohol terug naar Manila gevlogen zijn, hebben we hier de volgende dag het 'Chinese Cemetery', de Chinese begraafplaats, bezocht.
Het mag eigenaardig klinken om een begraafplaats als een toeristische bezienswaardigheid te beschouwen, maar eigenlijk was het wel de moeite om eens naar hier af te zakken. De rijkere Chinese inwoners van Manila werden/worden hier begraven, en door de jaren heen is deze begraafplaats uitgegroeit tot een wijk met tombes, mausolea en tempels waarvan sommige voorzien zijn van toiletten en zelfs airco!

P2040203.jpg

P2040208.jpg

P2040241.jpg

P2040223.jpg

Toen we door de straten van dit kerkhof dwaalden, stootten we opeens op een crematorium, waar er juist een crematie aan de gang was. Toen we naar binnen piepten, werden we binnen geroepen en kregen we een korte rondleiding! Zo konden we eens achter de schermen gaan kijken naar de eigenlijke oven, en die werd zelfs voor ons geopend. En ja, wat doet een mens dan? Kijken hé, naar de laatste restjes van een Chinees die nog aan het branden waren...
Bon, die mens (die ons rondleide!) een kleine fooi gegeven en dan toch wel onder de indruk terug naar buiten...

Onze laatste dag in Manila hebben we doorgebracht in de Mall of Asia, het derde grootste winkelcentrum ter wereld. Nog snel een beetje shoppen en profiteren van de airco en het was terug tijd om afscheid te nemen van de Filipijnen, waar we nog wel een vierde keer zullen terugkeren, daar zijn we nu al zeker van!

Tijdens de terugvlucht hadden we een lange stop in Hong Kong, net genoeg om een daguitstapje naar deze fantastische stad te maken! Terug een beetje shoppen (genieten van de lagere prijzen in Azië) en vooral de sfeer opsnuiven, zeker nu de Chinezen druk bezig zijn met de voorbereidingen voor Chinees nieuwjaar, nu zondag 14 februari.

Geplaatst door Yvekes 04:11 Gearchiveerd in België Tagged backpacking Reacties (0)

Getting started...

sunny -1 °C
Bekijk The Philippines, part III op Yvekes's reiskaart.

Mabuhay!!!

Jaja, vrijdag is het weer zover, dan is het eindelijk nog eens aan ons om op reis te gaan! We gaan 'nog maar eens' naar het ons stilaan vertrouwde Filipijnen.

Maar met 7107 verschillende eilandjes is er nog genoeg keuze, hoewel we ook deze keer terug naar Bohol gaan, op bezoek bij Chris & Rita, die een prachtig guesthouse uitbaten aan de Loboc River.
Maar onze reis beginnen we op Mindanao, waar we zondag en maandag enkele cacaoplantagen en -boeren gaan bezoeken. Hier kijken we alle twee heel erg naar uit!
Hierna gaan we verder oostwaarts langs de noordelijke kust van Mindanao, een eiland waar de moslim cultuur heel sterk aanwezig is in een overwegend katholiek land...

Hierna plannen we naar Camiguin te gaan, waar we een paar dagen aan het strand zullen verblijven en hopen de Hibok-Hibok vulkaan te beklimmen.

Met de ferry gaat het dan richting Bohol, waar we ongeveer een weekje zullen blijven alvorens terug te vliegen naar Manila, waar we nog twee volle dagen zitten om dan via Hong Kong, waar we een tiental uren de tijd hebben om de stad te verkennen, terug te vliegen naar Schiphol!

De vorige keer heb ik jullie nu en dan een mailtje gestuurd, maar nu zal ik 'proberen' een blog bij te houden (jaja, zelfs wij moeten mee met onze tijd...). Als je je inschrijft, krijg je telkens een berichtje als we iets nieuws gepost hebben.
Ook kan je dan direct reageren, ofwel (gemakkelijk) via de blog, ofwel via ons gebruikelijk e-mail adres.

Geplaatst door Yvekes 12:23 Gearchiveerd in België Tagged packing Reacties (2)

(Berichten 1 - 2 uit 2) Pagina [1]