Een Travellerspoint blog

Terug naar huis...

overcast 3 °C
Bekijk The Philippines, part III op Yvekes's reiskaart.

Hey,

Ondertussen zijn we al terug thuis (én aan het werk, zo snel gaat het...), maar de laatste dagen van onze vakantie hebben we toch nog 'nuttig' doorgebracht.

Nadat we vanuit Bohol terug naar Manila gevlogen zijn, hebben we hier de volgende dag het 'Chinese Cemetery', de Chinese begraafplaats, bezocht.
Het mag eigenaardig klinken om een begraafplaats als een toeristische bezienswaardigheid te beschouwen, maar eigenlijk was het wel de moeite om eens naar hier af te zakken. De rijkere Chinese inwoners van Manila werden/worden hier begraven, en door de jaren heen is deze begraafplaats uitgegroeit tot een wijk met tombes, mausolea en tempels waarvan sommige voorzien zijn van toiletten en zelfs airco!

P2040203.jpg

P2040208.jpg

P2040241.jpg

P2040223.jpg

Toen we door de straten van dit kerkhof dwaalden, stootten we opeens op een crematorium, waar er juist een crematie aan de gang was. Toen we naar binnen piepten, werden we binnen geroepen en kregen we een korte rondleiding! Zo konden we eens achter de schermen gaan kijken naar de eigenlijke oven, en die werd zelfs voor ons geopend. En ja, wat doet een mens dan? Kijken hé, naar de laatste restjes van een Chinees die nog aan het branden waren...
Bon, die mens (die ons rondleide!) een kleine fooi gegeven en dan toch wel onder de indruk terug naar buiten...

Onze laatste dag in Manila hebben we doorgebracht in de Mall of Asia, het derde grootste winkelcentrum ter wereld. Nog snel een beetje shoppen en profiteren van de airco en het was terug tijd om afscheid te nemen van de Filipijnen, waar we nog wel een vierde keer zullen terugkeren, daar zijn we nu al zeker van!

Tijdens de terugvlucht hadden we een lange stop in Hong Kong, net genoeg om een daguitstapje naar deze fantastische stad te maken! Terug een beetje shoppen (genieten van de lagere prijzen in Azië) en vooral de sfeer opsnuiven, zeker nu de Chinezen druk bezig zijn met de voorbereidingen voor Chinees nieuwjaar, nu zondag 14 februari.

Geplaatst door Yvekes 04:11 Gearchiveerd in België Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen