Een Travellerspoint blog

Eindelijk naar Bohol!!!

sunny 34 °C
Bekijk The Philippines, part III op Yvekes's reiskaart.

Hallo,

De laatste keer hebben we jullie verlaten toen we op het punt stonden om naar Camiguin, een klein eilandje met meer dan 20 vulkanen, te vertrekken.

Door de vele positieve commentaren hadden we hier heel wat van verwacht, maar eigenlijk is het een beetje tegengevallen, ook door het weer dat weeral niet meewilde.
Zo hebben we een hele dag 'gevangen' gezeten op onze kamer, door harde regen en een sterke wind. Op 1 van die dagen dat het niet regende hebben we een oude vulkaan beklommen waar een kruisweg op aangelegd is, en op de top hadden we een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en de zee.

Ook van de Ardent Hot Srings waren we onder de indruk. De warm waterbron vult enkele mooie, natuurlijk aangelegde zwembaden met water van een veertigtal graden. Hier hebben we een heel leuke namiddag gehad.
Toen we naar die oude vulkaan wilden rijden, zagen we hoe moeilijk het hier is om openbaar vervoer te nemen op dit eilandje, bussen rijden er hier niet, enkel een sporadische jeepney...
Om het eiland grondig te verkennen heb je eigenlijk eigen vervoer nodig. We hadden een moto gehuurd, net op de dag dat het zo regende... De volgende dag was het beter terug beter en kregen we dus een herkansing, maar in plaats van op de moto, zijn we die dag op de ferry naar Bohol gesprongen!

Het is al de derde keer dat we Bohol bezoeken, maar we blijven met veel plezier terugkomen! Er hangt hier zo'n ontspannen sfeer, dat iedereen zich hier wel thuis moet voelen!
zoals de vorige keren verbleven we terug in Nuts Huts aan de Loboc river, bij onze vrienden Chris en Rita.

P4200197.jpg

DSC08374.jpg
Ons verblijf hier was een perfecte mix van zalig niets doen en uitstapjes. We zijn tweemaal naar de hoofdstad getrokken, zijn een dagje gaan wandelen naar een mooi uitzichtpunt, we zijn twee dagen met de moto en een dagje met de mountainbike gaan rijden en hebben dan o.a. het strand, enkele markten, het tarsier centrum (de tarsier is de kleinste primaat ter wereld), de vlindertuin en een hangende brug bezocht.

1DSC01714R.jpg

DSC08609.jpg

DSC08652.jpg

Maar gewoon door het binnenland van Bohol rijden is al een belevenis op zich. En sinds we hier zijn wil het weer ook terug weer helemaal mee, dus we hebben hier een prachtige tijd gehad!

DSC08579.jpg

DSC08468.jpg

Morgen is onze laatste dag op Bohol, tijd om afscheid te nemen van onze vrienden Chris en Rita... Woensdag stappen we dan terug op het vliegtuig, deze keer richting Manila. De schok zal groot zijn, van het rustige Bohol naar 1 van de grootste steden van Azie

Geplaatst door Yvekes 12:53 Gearchiveerd in Filipijnen Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hallo daar

Een mailtje uit de computerles websiteontwikkeling.

Aan de foto's te zien is het daar prachtig weer, je zou zeker niet zeggen dat het zoveel geregend heeft.
Wat voor beestje staat daar op één van jullie foto's?
Hoeveel uren heeft An stil gezeten voor die foto?

Laat jullie maar eens goed gaan in Manilla in de shoppingmals en tot op het einde van de week

Groetjes
Lobke

door lobke

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen