Een Travellerspoint blog

Cityhopping

semi-overcast 29 °C
Bekijk The Philippines, part III op Yvekes's reiskaart.

Hallo,

De laatste dagen zijn we door verschillende redenen sneller opgeschoten dan gedacht. Ofwel was er niet veel te zien/te beleven, ofwel werd ons om veiligheidsredenen afgeraden om een stadje te bezoeken, ofwel...

Zo waren we bijvoorbeeld in Oroquietas al na 1 dag terug weg. We waren hierheen gekomen om in het Mt Malindang National Park te wandelen. Alleen al het kantoor van dit nationaal park vinden was een expeditie op zich. Het kantoortje vonden we uiteindelijk toch, weggemoffeld achter de gevangenis. Onze bedoeling was om 1 dagje te gaan wandelen, maar om iets van het park te zien, was drie dagen het minimum. Iets te lang voor ons eigenlijk, want An kan in dit klimaat geen drie dagen met haar knieverbanden wandelen...
Niets aan te doen, op naar Ozamiz, waar we sowieso maar 1 nachtje zouden blijven.

In de namiddag zijn we het plaatselijke fort gaan bezoeken een prachtig kubistisch bouwsel van vier rechte muren, meer was het niet.
In dit stadje hebben we ook ons visum laten verlengen. Bij aankomst op de luchthaven krijg je een gratis visum dat 21 dagen geldig blijft, wil je langer blijven, dan moet er betaald worden om je oorspronkelijke visum te verlengen.

P1160135.jpg

Onze volgende stop was Iligan, de stad van de watervallen. We hebben er ook enkele bezocht, en we hebben ook een bezoekje gebracht aan het vroegere vakantiehuisje van de huidige president. Eigenlijk was dit voor haar status een vrij eenvoudig huisje, dat ons ook nog wel zou bevallen...

P1160131.jpg

Maar Iligan is vooral het startpunt om naar Marawi en Lake Lanao te gaan, het centrum van de moslimcultuur in de Filipijnen! Door de gespannen situatie in dit stukje Mindanao hebben ons proberen informeren over de huidige toestand.
Hoewel het toeristisch bureau in Iligan zei dat de situatie veilig genoeg was, hebben we uiteindelijk besloten om toch niet te gaan. Als mensen zeggen "mocht je mijn dochter zijn, zou ik je afraden om te gaan" of "als westerling zou ik niet gaan", dan begin je toch te twijfelen.
We hadden nu ook niet echt veel zin om in 1 of andere statistiek te belanden... Daarom waren we ook in Iligan al snel terug weg!

De volgende halte was Cagayan De Oro.

DSC08128.jpg

Hier zijn we een middag gaan raften (zelfs Anneke, jaja!!), gaan wandelen in de natuur (eindelijk, terug watervallen gezien en gezwommen in een zwembad gevoed met ijskoud water uit een bron) en eens naar de film geweest.

DSC08137.jpg
DSC08189.jpg

Deze morgen zouden we de ananasplantages van Del Monte gaan bezoeken, zouden we... als ik onderweg niet ineens opmerkte dat ik m'n portefeuille niet bij me had! Verloren? Gestolen? Domweg vergeten in de kamer?
Geen idee, in ieder geval direct uit de jeepney gesprongen en terug naar de stad gereden, naar het hotel. In de kamer lag ze alleszins niet, dus hebben we direct gebeld om mijn bank- en kredietkaart te laten blokkeren. Gelukkig heeft An ook nog een kredietkaart, dus we zullen niet snel zonder geld vallen!

Morgen stappen we op de ferry naar Camiguin, een vulkanisch eilandje voor de kust van Mindanao.

Geplaatst door Yvekes 13:32 Gearchiveerd in Filipijnen Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hoch man, ik krijg zin om jullie achterna te reizen!
Het ziet er daar zo mooi uit. Die watervallen... We zijn benieuwd naar de details.
En Anneke, heelhuids terugkomen hé!

door Krista

Dag An en Yves

Het lijkt erop dat jullie het erg naar jullie zin hebben op vakantie, spijtig van de porteuille.

Hier gaat alles zijn gewone gangetje. Het is super druk op het werk maar morgen hebben we een dagje verlof en dan gaan we shoppen, als dat maar goed komt.

In de actualiteit is het nog enkel over Haîti en de sluiting van Opel maar toevallig ook over de koppelbazen in de vleesindustrie. Zo krijgen arbeiders in de vleessector bij hun proces geen straf als ze Nederlands leren.

Aan ons huis hangen nu goten en Marc en mijn pa zijn aan het isoleren. Marc wordt bijna zot want mijn pa wil zelfs de nietjes afplakken, stel dat er daar lucht door komt.

Zondag zijn we eens bij Jan geweest en te kijken hoe het met hem ging maar hij kan er zich precies in vinden. Anouck kon moeilijk slapen maar volgens Jan was dit niet te wijten aan het vertrek van Ilse.

Trek maar veel foto's en tot binnenkort.

Lobke

door Lobke

Hey vrienden,
een tijdje geleden dat ik jullie blog bezocht heb, maar mijn grootmoeder (99 jaar) is ondertussen overleden en aangezien mijn ma en ik alleen zijn, komt het allemaal een beetje bij ons terecht hé...
Maar goed, we moeten het een plaats geven...
Ik zie en lees dat jullie nog steeds geen heimwee hebben en woooooooooooooow Yves jong, wat nen torso zeg, heb het filmke al meerdere keren laten afspelen, het effect zou nog groter geweest zijn zonder zwembroekske, maar allé...
Neen, alle gekheid op een stokske, geniet er nog van en tot heel binnenkort.
Dikke zoenen Vicky en co

door Vicky en Peter

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen