Een Travellerspoint blog

Feast of the Black Nazarene

sunny 35 °C
Bekijk The Philippines, part III op Yvekes's reiskaart.

Hi,

Uitgenomen van een uurtje vertraging met de Thalys naar Schiphol, zijn we zaterdagavond vlot tot in Manila geraakt. Doodmoe lagen we binnen het uur in ons bed, klaar voor een paar uurtjes slaap... maar dat was buiten het 'Feast of the Black Nazarene' gerekend.

Dit is een jaarlijkse processie die door Manila trekt ter verering van een zwart Christusbeeld dat 200 jaar geleden uit Mexico gekomen is en sindsdien verschillende aardbevingen en branden overleefd heeft, trok afgelopen zaterdag 2 miljoen gelovigen!
Wat heeft die houten Jezus nu met onze nachtrust te maken? Wel, na die processie ging het feestje nog een tijdje door in Rizal park (naast ons hotel...), en de sfeer zat er blijkbaar goed in, want om drie uur 's morgens waren ze nog altijd aan het zingen, liedjes zoals de onverwoestbare klassieker "I believe in Jesus"!

's Morgens na een filipino ontbijt, rijst met look, eieren en rauwkost, terug het vliegtuig op richting Dipolog, Mindanao. Hier werden we opgewacht door Mr. Balladares, de verantwoordelijke van een NGO die de plaatselijke boeren steunt. Deze organisatie wordt o.a. gesponsord door de Belgische overheid, zo was de 4x4 waar we de volgende twee dagen door rondgevoerd werden, aangekocht door de Belgische overheid!

Doordat we op voorhand uitgebreid contact hadden met de mensen van deze NGO, hebben we verschillende cacaoboeren en kweekcentra kunnen bezoeken.

P1110103.jpgP1110084.jpg

Ook zijn we naar een modelboerderij geweest, waar ze speciaal voor ons de lessen verzet hadden naar zondag!

P1110095.jpg

Twee heel interessante maar vermoeiende dagen!

Vandaag, dinsdag, hebben we eindelijk tijd om wat op adem te komen na de reis en de bezoeken. We hebben een beetje slaap ingehaald en het stadje waar we slapen, Dapitan, verkend.
Dit stadje, gelegen aan een mooie baai, is vooral bekend als plaats waar de nationale held Dr Jose Rizal, de laatste jaren van zijn leven in ballingschap doorgebracht heeft.

Tot de volgende keer!

Geplaatst door Yvekes 21:30 Gearchiveerd in Filipijnen Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hey daar, ik lees dat jullie het alweer supergoed stellen. En wat een temperatuur daar!!!! 'k Wou dat ik er bij was zeg.... Geniet met volle teugen van al het moois en tot de volgende ronde.
Dikke knuffels
Peter, Vicky en Bavo

door Vicky en peter

en dan nog RELIGIEUZE liederen ...

door Bart

Mooi weer!?! Het is hier al elke dag aan het regenen... Normaal is het nu de droogste periode van het jaar. Het weer zit hier duidelijk in de knoop, zoals overal een beetje. Maar we zijn op vakantie dus we hebben zeker geen reden tot klagen. Vele groetjes, Anneke & Yves

door Yvekes

Ik wou dat ik daar ook was, een beetje vakantie kan ik ook altijd gebruiken. Het word tijd dat ik mijn pensioen aanvraag
;-). Groetjes Jan en geniet ervan

door Jan

Sinds wanneer moet je wachten op je pensioen om op reis te gaan?!? Uitstel is toch meestal afstel en je wordt er zeker niet jonger op... Genieten van elk moment, dat is onze tip. Liefs, Anneke

door Yvekes

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen